J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

”Vaarallinen velho Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta, mistä yksikänä vanki ei ole koskaan ennen onnistunut pakenemaan. Sirius Musta on vuosia aiemmin tuomittu kolmentoista ihmisen murhasta, ja nyt hän on vapaalla jalalla. Kaikki merkit viitaavat siihen, että hän haluaa etsiä käsiinsä Harry Potterin. Taikaministeriö on valppaana, ja Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa kiristetään turvatoimia. Koulun porteille värvätään vartioimaan Azkabanin vanginvartijat, kauhistuttavat ankeuttajat. Harry luottaa Tylypahkan muurien suojaan ja rehtori Dumbledoreen, mutta onko hän turvassa edes Tylypahkassa? Miksi Sirius musta etsii juuri Harrya? Entä miksi ankeuttajien läsnäolo vaikuttaa Harryyn paljon voimakkaammin kuin muihin? Mysteeri johdattaa ystävykset Harryn, Ronin ja Hermionen uskomattoman lennokkaan seikkailun pyörteisiin.”

Harry Potter ja Azkabanin vanki on kirjasarjan kolmas osa. Omasta mielestäni kirja on myös yksi parhaista koskaan lukemistani fantasiakirjoista. Juoni on mukaansatempaava: sen maailmaan voi täysin uppoutua ja kuin elää kirjan mukana. Lukemista on vaikea lopettaa! Kiinnostavinta on se, ettei tarina keskity Voldemort-teeman ympärille kuten sarjan muut kirjat. Hahmoista pystyy helposti löytämään oman suosikkinsa ja ainakin yhteen samaistumaan täysin. Kansi on myös houkutteleva.

Suosittelen lukemaan kirjan vaikka ihan yleissivistyksen takia, onhan Harry Potter yksi suosituimmista ja arvostetuimmista nuorten kirjasarjoista ympäri maailman!

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields