Ilmaisia digitaalisia opetusvälineitä: Inkscape

Miten kuvisopettaja voisi hyödyntää digitaalisuutta tunneillaan? Inkscape – avoimeen lähdekoodiin pohjautuva vektorigrafiikkaohjelma – on hyvä vastaus kysymykseen.

 

Ohjelma on laadukkaasti toteutettu ja tehokas piirtotyökalu sellaisillekin oppilaille, jotka eivät koe osaavansa piirtää. Tietokoneen ymmärtämäksi koodiksi muutettuihin, matemaattisesti määriteltyihin suoriin ja käyriin (tarkemmin ottaen siis vektoreihin) perustuva Inkscape mahdollistaa piirroksen muuttamisen vapaasti senkin jälkeen kun kuvio on klikkailtu ruudulle. Näin pisteitä, viivoja, alueita ja jopa kolmiulotteisia laatikoita voidaan venytellä, käännellä, leikellä, kopioida, värittää uudestaan… Tämä ei ole mahdollista paperilla!

 

Esimerkiksi Kirja kantaa -sivuston pohjagrafiikat on toteutettu ”puhtaalta pöydältä” Inkscapella.

 

Tutustu lisää ja lataa Inkscape tästä!

 

Kuva: Gilles Pinard

“Kirjakettu on Kirja kantaa -sivuston pääasiallinen kirjoittaja.

— Kirjakettu

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields