Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet

http://www.kirjakantaa.fi/wp-content/uploads/2015/04/khao-lakin-sydämet_kuva.jpgMarja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet

Suurin osa aikuisista muistanee, kun tsunami iski Intian valtamerellä vuonna 2004. Nuoremmat ihmiset sitä eivät välttämättä muista, joten tässä onkin koskettava tarina nuorten luettavaksi.

Emma asuu isovanhempinsa kanssa. Emma menetti joululomalla Thaimaan rannikolle iskeytyneessä hyökyaallossa veljensä ja vanhempansa. Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, Emma matkustaa isoäitinsä kanssa ensimmäistä kertaa tapahtumien jälkeen takaisin Khao Lakiin. Toisaalta on aika kohdata ikävät muistot ja tapahtumapaikat uudelleen, ja toisaalta heillä on myös syy haluun palata takaisin: he haluavat lyötää Emman pelastajan. Missä on mies, joka nosti Emman vesimassasta ylös hiuksia repimällä ja pelastautui puuhun tämän kanssa? Tapaako Emma vihdoin pelastajansa?

Matka herättää muistot ja tuntemukset palavat. Suru kasvaa jälleen isoksi. Tuttuihin maisemiin ei ole helppo tulla. Muistopuun luona Pakarangissa Emma kohtaa ruotsalaisen Lukaksen, joka on myös menettänyt perheensä tsunamissa. Lukas jää Emman mieleen vahvasti ja hän haluaakin tavata tämän uudelleen. Mutta kuinka Emman ensirakkauden käy?

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields