Agatha Christie: Neiti Lemon erehtyy

Dekkarien ystäville suosittelen erittäin lämpimästi Agatha Christien kirjoja. Niissä on paljon jännitystä, arvoituksia ja salamyhkäisyyttä. Vastikään lukemani Neiti Lemon erehtyy on dekkaria parhaimmillaan. Kyseisessä kirjassa rikosta selvittää Agatha Christien luoma belgialainen salapoliisi, Hercule Poirot. Pidän Christien kirjoissa erityisesti siitä, että niissä on samalla sekä huumoria että rikoksia ja jännitystä. Kodikas kirjoitustyyli saa aikaan sen, että Christien kirjoja tekee mieli lukea yhä uudelleen. Rikoksien selvittämistä kuvataan hienon loogisesti ja selvästi, niin että yksinkertaisempikin lukija ymmärtää juonenkäänteet. Monissa Agatha Christien eli ns. murhakuningattaren, kirjoissa on asetelmana ”susi lampaan vaatteissa”, eli syyttömien ihmisten joukossa on yksi murhaaja. Tämän murhaajan selvittäminen vaatii yleensä Hercule Poirotin tai neiti Marplen teräviä hoksottimia. Neiti Lemon erehtyy oli viehättävän kodikas, mutta silti jännittävä kirja, joka minun piti saada luettua mahdollisimman nopeasti loppuun, paljastuihan murhaajan henkilöllisyys vasta ihan loppumeAgatha_Christie_Neiti_Lemon_erehtyytreillä. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät hiukan vanhemmista kirjoista ja lukevat mielellään Agatha Christien teoksia.

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields