Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet

Luen paljon sarjakuvia, joten pidin tästä sarjakuvakirjasta todella paljon. Kati Närhen omaperäinen tyyli luo sarjakuvaan tyylikkään, hivenen synkän, mutta humoristisen tunnelman. Sarjakuvan päähenkilö Agnes on nuori tyttö, jonka vanhemmat ovat kuolleet mysteerisessä onnettomuudessa. Hän asuu isoäitinsä kanssa Saniaislehdossa, joka on osa kaupunkia nimeltä Plankton. Agnes on hyvin älykäs nuoresta iästään huolimatta, ja hän kuluttaakin mielellään aikaansa erilaisista mysteereistä lukemiseen ja niiden ratkomiseen. Agnes on haka selvittämään toisten ihmisten salaisuuksia, ja kirjassa hän ansaitseekin sievoisia summia rahaa kiristämällä ihmisiä tiedoillaan. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät sarjakuvista, huumorista ja mysteereistä. Kirja saattaisi olla enemmän nuorten makuun, sillä siinä on asioita, joita pienimmät lukijat eivät ehkä ymmärrä. Kirjaan on tullut myös jatko-osa, Mustasuon mysteeri. Siinä Agnes joutuu Mustasuon tyttöjen sisäoppilaitokseen isoäitinsä loukkaantumisen takia. Agnes luulee, ettei koulussa ole mitään kiinnostavaa, mutta pian hän tajuaa, että kouluun liittyy mysteeri, jota kukaan ei ole vielä selvittänyt… Kati Närhi luo itsestään hupaisan henkilökuvan Mustasuon mysteerin viimeisellä sivulla.narhi-kati-saniaislehdon-salaisuudet

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields