Meren raivo

Tämä Wolfgang Petersenin ohjaama katastrofielokuva Meren raivo luo katsojalleen todenmukaisen kuvan hurrikaanin aiheuttamista tuhoista ja seurauksista.
Elokuva kertoo innostuneesta kalastajajoukosta, jonka päämääränä on saada kalaa hinnalla millä hyvänsä. Joukko palaa kalareissultaan ilman mitään saalista, kunnes päättävät lähteä uuteen matkaan. Matkalla kumminkin iskee selkäpiitä karmiva hurrikaani, joka kiristää miehistöä kaikin puolin. Ystävyyssuhteet ovat koetuksella, kunnes kyse on elämästä ja kuolemasta.

Wolfgang Petersen onnistui mielestäni hyvin kuvaamaan käsikirjoituksellaan täydellistä. Päänäyttelijä George Clooney oli täydellinen kipparin rooliin. Hän osasi ottaa roolin joukon johtajana ja sellaisena ihmisenä, joka ottaa vastuun kaikesta, tapahtui mitä tapahtui. Meren raivo pitää jännityksessä koko elokuvan ajan kun siihen uppoutuu täysin. Hurrikaani on saatu luotua hyvin uskottavaksi kaikkine tuhoineen.

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields