Vares – Kaidan tien kulkijat

Outo toimeksianto vie Jussi Vareksen synkkiin maisemiin. Annaliisa Vaaran ruumis on löytynyt vanhan hautausmaan laidalta eikä paikallinen poliisi tai keskusrikospoliisi ole löytänyt jälkeäkään syyllisestä. Kahdenvirranmaan kylässä ollaan tiukasti uskovaisia. Saarnamies Taisto Raappanalla ja kirkkoherra Hukkasella on runsaasti kuulijoita. Kaupunkilainen Vares ei jää huomaamatta kylän asukkailta, varsinkaan naisilta. Mutta Vareksella on tärkeämpiä huolia, sillä hänestä tuntuu, että joku haluaa hänet hengiltä.

Vares – Kaidan tien kulkijat on Anders Engströmin ohjaama, 6. tammikuuta 2012 ensi-iltansa saanut elokuva. Se perustuu Reijo Mäen romaaniin Vares ja kaidan tien kulkijat. Se on kuvattu melkein kokonaan Turun Paattisilla elo-syyskuussa 2010.

Omasta mielestäni elokuva on todella hyvä, suosittelen sitä melkein kaikille, jotka pitävät rikoselokuvista ja sellaisille, jotka eivät ole vielä Vares-elokuvia katselleet. Pääosan, Jussi Vareksen näyttelijä Antti Reini on onnistunut loistavasti korvaamaan kahdessa ensimmäisessä Vares-elokuvassa Varesta näytelleen Juha Veijosen. Elokuvassa on tarpeeksi draamaa, jännitystä sekä yllätyksiä. Kokonaisuudessa suosittelen elokuvaa kaikille suositusikärajan täyttäneille.

Vares_–_Kaidan_tien_kulkijat_juliste

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields