Gayle Forman: Jos vielä jään

Gayle Formanin kirjoittama Jos vielä jään (If I Stay) on nuortenromaani, joka kertoo 17-vuotiaasta Miasta. Kirjassa Mia joutuu perheensä kanssa auto-onnettomuuteen ja päätyy koomaan. Koomassa ollessaan Mia irtautuu kehostaan ja seuraa sairaalassa tapahtuvia tapahtumia vierestä. Sairaalassa Mia kuulee perheellensä käyneen huonosti, eikä hänen omakaan tilansa ole hyvä. Mia kuitenkin tajuaa, että voi itse määrätä sen, kuinka hänen elämälleen käy, mutta päätös on kuitenkin hyvin vaikea. Hän käy läpi elämäänsä sekä rakkaustarinaa ja viimeaikaisia ongelmia, joita hänellä on ollut poikaystävänsä Adamin kanssa, joka soittaa kitaraa suosioon nousevassa punk-musiikkia soittavassa Shooting Star-yhtyeessä. Musiikista pitävien vanhempiensa myötä myös Mia on hyvin musikaalinen: hän rakastaa klassista musiikkia ja on soittanut selloa lähes koko elämänsä, missä hän onkin todella taitava. Hän on hakenut New Yorkissa sijaitsevaan musiikkiakatemiaan Juilliardiin, joka on toisella puolella maata. Pääsy musiikkiakatemiaan tarkoittaisi muuttoa kauas poikaystävästä.

Omasta mielestäni kirja on kaunis ja pidin siitä paljon. Kirjasta on myös tehty samanniminen elokuva, jossa mielestäni tarina tuli vielä vahvemmin esille, sillä se oli tehty visuaalisesti hyvin kauniiksi. Voisin kuitenkin suositella molempia. Kirjasta on tehty myös jatko-osa Where She Went, joka on kuitenkin tähän mennessä julkaistu vain englanniksi.

If I Stay

 

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields