Veera Salmi: Puluboin ja Ponin kirja

Aivan mielettömän hauska kirja, jossa on kyllä vakavakin ulottuvuus. Puluboi-kirjoja on useampikin, tämä on niistä ensimmäinen. Päähenkilö Puluboi on siis pulupoika, joka ei saa sanoa R-kirjainta, koska se on ruma kirjain pulujen keskuudessa. Siksipä Puluboin puheet on todellakin kirjoitettu ilman R:ää. Parhaiten kirja toimii juuri tämän ärrättömyytensä takia äänikirjana, jossa lukijana on aivan huikea Vesa Vierikko. Ponin tarina tuo kirjaan hieman surumielisyyttä. Poni on 6-vuotias tyttö, joka kuvittelee olevansa poni. Ponin isä taas on työtön boheemi taiteilija. Perheen äidillä on kestämistä näissä kahdessa, ja hermolomalle hän lopulta päätyykin lähtemään. Voin kuitenkin paljastaa, että onnellinen loppu tässä on 🙂 Kirjan huumori toimii aikuisellekin, joten siksi sijoitin kirjan yläkoululaisten kirja-arvosteluihin, vaikka onkin varmasti suunnattu nuoremmille.

puluboin ja ponin kirja

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields