Agatha Cristie – Eikä yksikään pelastunut

Kirja Eikä yksikään pelastunut on Agatha Cristien kirjoittama salapoliisikirjallisuuden klassikkoteos ja yksi maailman tunnetuimmista suljetun huoneen arvoituksista.
Kirjassa tuomari Wargrave, Vera Claythorne, Philip Lombard, neiti Emily Brent, kenraali Macarthur, tohtori Armstrong, Anthony ”Tony” Marston ja herra Blore kutsutaan lomailemaan Neekerisaarelle, Devonin rannikolle, herra ja rouva Owenin kutsusta. Saarella sijaitsevassa talossa heitä odottaakin vain palvelusväki, Thomas ja Ethel Rogers. Illallisen jälkeen herra Owenin määräyksestä palvelijat laittavat gramofonin soimaan, josta paljastuu puhe, jossa syytetään kaikkia saarella olevia henkilöitä murhasta. Tästä alkaakin murhien putki, joka perustuu englantilaiseen lastenloruun.
Mielestäni kirja oli hyvä ja helppo lukuinen taitavasti kirjoitetun juonen takia. Se ei ollut missään vaiheessa tylsä ja kirjaan jäi helposti koukkuun, koska halusi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields