Rick Riordan: Thorin vasara

Thorin vasara on samaan aikaan humoristisesti ja tarkasti luotu kuvaus Skandinaavisesta mytologiasta, joka kuitenkin sijoittuu Bostoniin Magnus Chasen näkökulmasta kerrottuna. Magnus on kuitenkin einheri, eli uudelleensyntynyt, joka elää Valhallassa, urheasti kuolleiden sotureiden asuinpaikasssa, jossa he odottavat ragnarökiä, viimeistä taistelua, jossa Fenris-susi syö Thorin ja maailma kohtaa loppunsa. Kuitenkin ennen sitä, Magnuksen ja hänen ystäviensä täytyy suorittaa erinäisiä tehtäviä, jotka viivyttävät ragnarökin alkua ja tällä kerralla tehtävänä on hankkia Thorin vasara takaisin maajättiläisen johtajalta, Thryminpoika Thryminpoika Thrymiltä. He joutuvat mm. vapauttamaan maahiskuninkaan saadakseen miekan tältä, jota he tarvitsevat vasaran saamiseen. Mielestäni kirja on loistava, koska se kertoo Skandinaavisesta mytologiasta, mutta ei unohda viihdyttää lukijaa.

Thorn vasara

— Opetusryhmä Oulainen

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields